Mutual Trust > Ajankohtaista
Uutinen

Tasavallan presidentin tervehdys

maaliskuu 20. 2019, klo 09:00

 

 

 

TASAVALLAN PRESIDENTIN TERVEHDYS

 

 

Onnettomuudet ja vaaratilanteet tapahtuvat yleensä yllättäen ja ensimmäiset minuutit ovat usein ratkaisevia ihmishenkien pelastamiseksi. Harjoittelu ja ennakointi mahdollistavat sen, että pystymme poikkeustilanteissa tehokkaammin auttamaan vaaraan joutuneita.

 

Mutual Trust –hankkeen avulla on haluttu parantaa viranomaisten valmiuksia auttaa ja pelastaa vammaisia henkilöitä. Hankkeen myötä on lisätty yhteistyötä vammaisten henkilöiden, pelastusviranomaisten, järjestöjen ja yritysten välille. Hankkeen aikana kerätty tieto ja käytännön pelastusharjoitukset ovat rakentaneet luottamusta osallistujien välille.

 

Suomalaisilla on vahva luotto pelastusalan ammattilaisiin. Toiminnan kehittäminen on silti tarpeellista myös jatkossa. Vammaisten henkilöiden mukaanotto pelastusharjoituksiin ja yhteistyö vammaisjärjestöjen kanssa vahvistavat osaltaan turvallisuutta koko yhteiskunnassa.

 

Hätätilanteissa meillä kaikilla on velvollisuus toimia – jokainen kykynsä mukaan. Mitä useammalla meistä on osaamista hätätilanteissa toimimisesta, sitä varmemmin pystymme huolehtimaan kaikista onnettomuuksien sattuessa.

 

Kiitän kaikkia Mutual Trust -hankkeessa mukana olleita ja toivotan kaikille päätösseminaarin osallistujille mielenkiintoisia keskusteluja ja antoisaa seminaaria!

 

 

 

Sauli Niinistö

Tasavallan presidentti

Mutual Trust –hankkeen suojelija